Dilruba Takının Hikayesi..

Dilruba Takı, iki gönül arasında köprü olmayı, gönüller arasında kurulan sevgi bağlarına değer katmayı ilke edinmiştir.
Bu doğrultuda el emeği ile nakış, nakış çizilen, göz nuru ile boyanan, sırlı bir yoldan geçen ve ateşte pişerken dirilen çini sanatını takıya dönüştürmüştür.
Çini denince akla ilk Kütahya gelir. Çünkü Kütahya, dünyaca ünlü Çini ustaları yetiştiren bir okul gibidir. Hemen her ev bir atölye ve hemen her bayan çini sanatkârıdır adeta.
Kil toprağının ayrıştırılarak ve içine farklı karışımlar katılarak çininin çamuru yapılır. Daha sonra önceden hazırlanmış kalıplara çamur uygun kıvama getirilip doldurulur. Belli bir süre kalıpta kalan çamur daha sonra çıkarılarak biraz bekletilir ve birkaç işlemden sonra fırınlanır.
Uzun süre fırında pişen çamur sertleşir . Artık bisküvi olmuştur. Gerekli düzeltmelerin ardından bu bisküvi, çizim ve boyama için sanatçıya teslim edilir. Sanatçı öyle ince ve narin çalışır ki tüm bedeniyle ve tüm ruhuyla, özel boyalarla desenlerini nakşetmeye başlar. Ruh hâli ne kadar iyi ise desenleri o kadar canlı, o kadar keskin ve güzel olur. Çizim ve boyama işlemi tamamlandıktan sonra çini sır denilen sıvı ile kaplanır. Sırra girmiş çini sanki hiç çizilmemiş ve boyanmamış gibi bembeyaz bir hâl alır ve son aşamaya geçilir. Son aşamada çini yine çok yüksek derecede ateşte pişirilir. İlkbaharda tomurcuklanıp açan çiçekler gibi ateşte yanan sır çiniyi adeta canlandırır. Ateşte tüm renkler daha canlı ve daha parlak bir hâl alır. Çini üzerine adeta çok ama çok ince bir cam kaplanır ve böylece topraktan sanâta yolculuk tamamlanmış olur.
Böylesine zahmetli ama bir o kadar da değerli olan bu sanâtı bayanlarımızın vazgeçilmez aksesuarı takıya dönüştürdük.
Bu dönüşümde Çini sanâtına yakışır tasarımlarla, gümüş ve bakır kaplama malzemeler kullanarak bütçenizi zorlamadan Dilruba Çini Takı Serisini tüm bayanların beğenisine sunmaktan mutluluk duyarız.

Takının sanata dönüştüğü an.
Ürünlerin tamamı el emeği göz nuru.

Gelelim firmamızın izleyicilerime hediyelerine şartları yerine getiren 3 kişi kolye hediyemiz olacak. 

Çini Kolye Çini KolyeÇini Kolye

Birbirinden güzel bu takılardan birine sahip olmak için
Şartlarımız.

38 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here