Beyaz eşyalar gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. İhtiyaçları en üst seviyede karşılayacak özelliklerde beyaz eşya seçimi yapılması hem kullanım kolaylığı sağlayabilmek hem de bütçeye uygun seçimler yapılabilmesi açısından oldukça önemlidir. 
İşte beyaz eşya seçerken dikkat etmeniz gerekenler;

1. Herhangi bir elektrik kesintisinde sorun yaşanması istenmiyorsa buzdolabı alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi buzdolabının saklama süresidir. Buzdolabı satın alınırken öncelikle saklama süresine dikkat edilmelidir. Ayrıca rafların geniş ve kullanışlı olmasına, dış kapağın açılış şekline de seçim yapılırken önem verilmelidir. Sık buz tüketiliyorsa, kendinden buz yapma fonksiyonu olan bir buzdolabı seçilebilir. Dondurucu ve soğutucu bölmelerinin farklı ısı ayarları olmasına da ayrıca özen gösterilmelidir.

2. Bulaşık makinesi alırken ihtiyacı görecek programların mevcut olmasına dikkat edilmelidir. Tencerelerin kolayca konulmasını sağlamak ya da tabakların istenildiği yere rahatlıkla yerleştirebilmesi için sepetlerin kullanım şekli önemlidir. Bulaşık makinesindeki alt sepette yatar tellerin olması daha kullanışlıdır. Üst sepet yüksekliğinin ayarlanabilir olması, alt sepette yüksek tabak veya üst sepette yüksek bardak kulanım kolaylığı açısından önemli bir etkendir.

                                    
3. Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi alınırken, elektrik ve su tüketimi konusunda tasarruflu ürünleri seçmek birinci öncelik olmalıdır.

4. Çamaşır makinesi alınırken ihtiyaca uygun kilogram kapasitesinin ve sıkma devrinin olmasına, kısa süre ve ön yıkama programlarının bulunmasına, çıkardığı ses seviyesine dikkat edin.

5. Fırın alırken, fırın ve ocak bölümlerinin kolay temizlenilebilir ve kullanışlı bir fırın olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca çift bölmeli fırınlar, birkaç değişik yemeği aynı anda pişirmek için idealdir. Ocak bölmelerinde alev söndüğünde gaz akışını kesen gaz emniyetine sahip ürünleri tercih etmek güvenlik açısından ayrıca önem taşır.

6. Elektrikli süpürge alınırken ağır makineler yerine küçük gövdelilerin tercih edilmesine, emiş gücünün kuvvetine, torbalı bir makine ise torbalarının kolay değiştirilebilir özellikte olmasına, dışarıya verdiği ses düzeyine, yedek parça ve aksesuarlarının kolay bulunabilecek bir ürün olmasına dikkat edin.

7. Davlumbaz seçiminde hava emiş kapasitesi önemli olduğu için mutfağın büyüklüğüne göre emiş kapasitesi seçimi yapılmalıdır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here