Son günlerde her yerde mutlaka keratin bakımı yaptırmalısın cümlesini duymuşsunuzdur. Peki, nedir bu keratin bakımı?  Neden yaptırılır? Keratin bakımının yararları nelerdir? Herkes yaptırabilir mi? Hangi saçlar için keratin bakımı yapılması uygundur? Bu yazımda  sorulara karşılık gelecek cevapları derleyip size bilgi vermek istedim.

Keratin  dişlerimizde, tırnaklarımızda ve saçlarımızda bulunan bir tür proteindir. Yani bize yabancı değil. Keratin eksikliğini bir çoğumuz saçlarımızda hissediyoruz ama çözümlerini bilemiyoruz. Saçlardaki keratin neden azalır derseniz- en baştaki sebep saçların  aşırı ısıya maruz kalması ve kimyasal işlemler (boya, röfle..vb..)-.Zamanın da yapılmayan bakımları da üzerine eklersek saçlar birbirine dolaşmaya başlıyor  ve yapısı epey inceliyor.

Bende saçlarıma sık sık işlem yaptıran biri olarak e evde yaptığım bakımlara ek olarak arada bir  de Keratin bakımı yaptırıyorum.

Peki evde nasıl keratin bakım yapabilirim diyorsanız. Kullandığım ürün Lore Keratin size aşama aşama anlatayım;

Lore Keratin setinde 

  • Keratin Şampuan 400ml
  • Keratin Saç Kremi 250ml
  • Keratin Maske 250ml
  • Keratin Dip Yağı 50ml
  • Saf Keratin Serum 20ml x 2 bulunuyor. 

– İlk olarak Lore Keratin şampuanla saçları iki kere yıkayıp havlu ile kuruluyorum. Saçlarım biraz nemli kalıyor.

– Sonra saçlarımı 5-6 ya ayırıp keratini saç diplerimden saç uçlarıma kadar  masajla keratini yediriyorum. İşlemi hafta sonu yapıyorum çünkü keratin saçta  en az 7 saat beklemesi gerekiyor. Bu aşamada saç biraz sertleşiyor. Bu sizi korkutmasın sertliğin sebebi keratin proteinin saça işlenmesi..

-Daha sonra saçlarımı  ılık suyla durulayıp saç maskesini uyguluyorum. Maskeyi durulayınca saçlarım yumuşaçık oluyor. En son olarak da saç kremini nemli saçıma uygulayıp kurutuyorum.

Eğer saçlarınız aşırı şekilde yıpranmışsa bu işlemi 4 günde bir yapabilirsiniz. Zamanla değişimi saçlarınızda hissedeceksiniz. Keratin uyguladığınız da saçlarınız pürüzsüz ve  sağlıklı bir görünüme kavuşuyor.

Çok öpüyorum. Aklınıza takılan birşey olursa yoruma yazmayı unutmayın..

7 YORUMLAR

  1. Benimde çok ihtiyacım var keratin bakımına. Kapalı olması sebebiyle de çok yıpranıyor. Keratinden sonra sertleşeceğini söylemen mükemmel olmuş yoksa stres yapardım 😀 Teşekkürler

  2. Doğum sonrası en son sıra saçlara geliyor çocukla ilgilenmekten bende şu an çok denemek istedim. Hemde evde kendimizin yapabiliyor olması çok rahat. Çünkü her zaman kuaföre gitmek için fırsat bulamıyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here