Çeşitli nedenlerle evini değiştirmek isteyenlerin en büyük endişesi elektrik aboneliği işlemleri oluyor. Elbette evin kullanılabilmesi ve hatta yerleştirilebilmesi için  öncelikle elektriğin kullanılabiliyor olması gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de abonelik işlemlerinin bir an önce tamamlanması çok büyük bir önem taşıyor. Artık elektrik aboneliği işlemlerini dert etmenize hiç gerek kalmadı. Çünkü abonelik işlemleri için saatlerce sırada beklemenize artık gerek yok.

Bu konu özellikle zaman sıkıntısı çekenler için çok daha fazla önem taşıyor. Eğer yeni abonelik almak için işlemlerinize öncelik verilmesini istiyorsanız yapmanız gereken  Enerjisa internet sitesine tıklamak olacak.  Bu sayede online işlemler menüsü üzerinden randevu talep edebiliyorsunuz. Üstelik randevunuzu sizin uygun olduğunuz bir tarih ve gün için alabilirsiniz. Randevunuzu almanızın ardından randevu bilgileriniz SMS ya da e posta ile tarafınıza bildiriliyor. Böylece randevunuzu unutma ihtimaliniz de ortadan kalkıyor.

Randevunuzun olduğu gün ve saatte size en yakın Enerjisa müşteri hizmetleri merkezine giderek elektrik aboneliği işlemlerinizin kısa sürede tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.  Saatlerce sıra beklemenize gerek kalmadan abonelik işlemlerinizi konforlu bir şekilde tamamlamanız işte bu kadar kolay oluyor.  Ancak tahmin edebileceğiniz gibi abonelik işlemleriniz sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yanınızda bazı belgeleri de götürmüş olmanız gerekiyor.

Yeni Elektrik Aboneliği İçin İstenen Belgeler Neler?

Abonelik işlemleri için yanınızda bulunması gereken evrakları şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Nüfus cüzdanı
  • Şayet kiracıysanız ev sahibinin TC Kimlik numarası
  • Tesisat numarası ya da sayaç numarası
  • Tapu belgesi ya da kiracıysanız kira kontratı
  • DASK poliçe numarası

Bu belgelerle birlikte yanınızda güvence bedeli olarak talep edilen meblağın da nakit olarak bulunması gerekiyor. Güvence bedelinin Enerjisa tarafından talep edilmediğini yasalar gereği alınan bir miktar olduğunu bilmeyenler için hatırlatalım.

Elektrik aboneliği işlemlerini hızlı ve pratik bir şekilde tamamlamak isteyenler artık bu yöntemi tercih ediyor ve böylelikle  gereksiz bir zaman kaybı yaşamıyor. Daha detaylı bilgi almak isterseniz Enerjisa internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu sayede evinizi taşırken dikkat etmeniz gereken püf noktaları hakkında da bilgi almış olursunuz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here