Hayat arkadaşı bulmak gerçekten çok zor. Özellikle kadın olarak bir an önce yuva kurmak baskısı altında daha da zorlaşıyor. Birlikteliğimizin her döneminde, hani derler ya hastalıkta sağlıkta her şeyimizi  paylaşabileceğimiz, geleceğimizi planlayacağımız  güzel birliktelik yaşayacağımız, yanımızda duracak, doğru kişiyi ararız.
İnsanlar eskiden daha fazla eş, dost, akraba, iş çevresi ile sosyalleşirken bu sosyalleşmeyi artık dijital platformlarda ve sosyal medyada gerçekleştiriyor. Gelişen dünyaya ayak uydurma ritüelimize dijital medya da katıldı. Dolayısıyla da eşlerini, ilişki yaşayacağı kişileri, partnerlerini bu alanlardan seçmeye başlıyorlar.
  İnsanlar eşlerini bulurken kendi  kültürlerine,  geleneklerine uygun kişileri tercih ediyorlar. Bulunduğumuz / seçtiğimiz lokasyondan, seçtiğimiz birçok özelliğe (meslek-yaş) eşleştirme yaparak öneri sunan arkadaşlık uygulamaları çoğalmaya ve yaşadığımız pandemi sürecinde evde kaldığımız şu dönmede  de popülerliğini arttırmaya devam ediyor.
Güvenilir arkadaş uygulaması olan Hawaya Match grup bünyesine katıldı.  Kanada, Almanya, Singapur, Kuveyt, Suudi Arabistan, Endonezya, Malezya ve son olarak da Türkiye de hizmet vermeye başladı.
Evlilik niyetinde olan inançlı bekarların ideal partnerlerini bulabileceği uygulama karşılıklı beğeni ve eşleşmeden sonra partnerinizle tanışma ve ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerleme ve sonuçlanması konusunda destekleri mevcut. Bu desteği de kültürümüzü ve değerlerimizi tanıyan gençler tarafından veriliyor.
Güçlü teknolojik alt yapısı olan Hawaya uygulamasında sahte profilleri önlemek için  selfie doğrulama sistemi kullanılarak kimlik doğrulaması yapılıyor. Profil fotoğrafını göstermek istemeyenler içinde ayrıca bulanıklaştırma seçeneği de mevcut. Bu şekilde profil fotoğrafı sadece bağlantı kurulan kişilere gösteriliyor. Şahit özelliği ise en dikkatimi çeken özellik. Bu seçeneği aktif hale getiren kullanıcılar bir aile üyesini ya da bir arkadaşını bu sürece dahil edip fikirlerini alabiliyorlar.  Özel Mod seçeneği uygulaması ile de eşleşen kişiler dikkatlerini birbirine veriyor uygulanmada olan diğer kişilerle iletişime geçmiyorlar. İlk iletişime geçmede çekingenlik gösteren kullanıcılara da, ilgi çekici sohbet araçları kişiselleştirilmiş sohbet başlatma konularında da destekleri mevcut.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here