Bol köpüklü Türk Kahvesini kim sevmez.Sohbete eşlik eder. Yanına konulan lokum ile ağzımız tadlanır. Evlenmeden önce Türk Kahvesini hafta bir hatta ayda bir aklıma gelirse içerdim.Çay içmeyi seven bir aile de büyüydüm. Tam tersine aşırı kahve içmeyi seven bir aileye gelin oldum. Hatta evlendikten sonra günde iki fincan kahve içtiğim olmuştur. Eşim tam bir Türk Kahvesi hastası. Ankara da yaşıyoruz kahvemizi İskenderun’ dan getirtiyoruz. Farklı kahvelerin de tadınlarına deniyoruz. Damla sakızlı, dibek kahves , acı mardin kahvesi (mırra) gibi..
En son aldığımız kahve ise Adıyaman Kervansaray Kahvesi. Diğer kahvelere göre içeriğinde 7 çeşit özel karışım; Menengiç , Krema , Yemen Kahvesi , Salep , Çikolata , Damla Sakızı ve Keçiboynuzu var. Eşime yaptım bir fincan bak dedim tadına. Yıllardır kahve içen eşim keskin damla sakızı tadından başka bir şey tahmin edemedi. Bu aralar favorisi oldu. Yumuşak içimi var. İçmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Kahvenin faydalarını biliyorsunuz değil mi? Günde iki fincan kahve kolon kanseri ve kalın bağırsak kanserini %25, safra kesesinde taş riskini %45 azaltıyormuş.-internetten edindiğim bilgileregöre-
Farklı Türk Kahvesi önerileriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.Yeniliklere açık bir aileyiz.
Selamlar
Tahmis damla Sakızlı Dibek kahvesini Ankara' da bulabileceğim bir yer biliyor olabilir misiniz ?☺️( Ben Gaziantep'ten almıştım)
merhaba bu kahveyi keşfetmiş ve bayılmış biri olarak yazınızı okuyunca çok mutlu oldum ve dedim ki demek ki sadece ben beğenmemişim beğenenlerde varmış 4 yıl oyunca Adıyaman da okudum adıyaman candır lezzetlerinden bahsetmiyorum bile :)) afiyet olsun bu arada mırra Şanlıurfa yöresine ait bir kahve dibek kahvesi ise mardine özgü sevgilerimle .. 🙂 takibe aldım bende beklerim..
lezzetine bayıldım ben de
Adıyamanda üretilen ve şuan türkiye geneli beğenilip içilmeye başlayan bu kahve ile ilgili makaleniz gerçekten de güzel. Yapmış olduğunuz bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ederim.