10 yıl önce hiçbirimizin hayal edemediği “online alışveriş” kavramının, bugün baktığımızda hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu görebiliyoruz.

Aklınıza gelebilecek her şeyi, günün dilediğiniz saati, oturduğunuz yerden kalmadan sipariş edebilmek, zaman sıkıntısı olanlar için büyük bir rahatlık. Özellikle son birkaç yıldır online alışverişe gösterilen ilgi bir çığ gibi büyümekte.

Online alışverişin daha cazip olmasının sebeplerinden biri saatlerce mağazaları gezmek zorunda kalmayışımız, diğer bir sebep ise tercih ettiğimiz ürünleri hem kalite hem de fiyat açısından karşılaştırabilme şansımızın olması. Ayrıca ürünler ile ilgili kullanıcı yorumlarına da ulaşabiliyor olmak son derece önemli.

Yapılan araştırmaya göre internet üzerinden alış verişin tercih edilmesinin nedeni, zaman darlığı ve online alışverişin pratikliği. Yine aynı araştırmaya göre tekstil alışverişi, internet üzerinden yapılan alışverişlerde yüzde 42’lik oranla başı çekiyor. Hal böyle olunca kadın tüketicilerin online alışverişte erkeklere fark atması çok da şaşırtıcı olmasa gerek.

Tekstilin pastada aslan payını kaptığını gören yatırımcıların bu alana yönelmesi de gözden kaçmıyor. Türkiye’de büyük ve güvenilir birkaç online alışveriş sitesi var. Özellikle Markafoni, Trendyol,Morhipo en fazla tercih edilen online alışveriş siteleri olarak karşımıza çıkıyor.

Online alışveriş sitelerinde büyük bir Avm’ nin kalabalığından uzak, sessiz sakin istediğiniz ürünleri inceleme fırsatınız oluyor. Pastadan pay kapmak isteyen siteler birbirleriyle sürekli rekabet halinde. Hal böyle olunca aradığınız ürünü daha ucuza bulma şansınız hep oluyor. Ayrıca dönemsel olarak düzenledikleri kampanyaları ve indirimleri takip ettiğinizde beğendiğiniz ürünleri son derece hesaplı bir fiyata alabilmeniz mümkün oluyor.

Bu alışveriş potansiyeli bankacılık sektörünün de dikkatini çekmiş olacak ki, online alışveriş siteleri ile işbirliğine gitme ye başladılar. Örneğin Markafoni alışverişlerinizi %20 indirimle yapabilmek mümkün. Bu indirim sadece Markafoni’nin online mağazasında değil, aynı zamanda İstanbul Zorlu Center AVM’ de bulunan mağazasından yapacağınız alışverişlerde de geçerli oacak.

İnternet üzerinden yapacağınız alışverişlerde bankanızın kredi kartınıza tanımladığı kampanyaları takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Uygun fiyatlı bir ürün üzerinden ekstra indirim almayı hangimiz istemeyiz ki?

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here