Karın germe; çeşitli nedenlerle karın ve göbek bölgesinde biriken yağ ve deri fazlalığından kurtulmak isteyenlerin başvurduğu cerrahi bir işlemdir. Göbek bölgesinde sarkıklık ve gevşeme gibi sorunlar yaşayan bireylerin problemlerini çözmek için modern tıbbın son yıllarda geliştirdiği en önemli yöntemlerden biri olan karın gerdirme ameliyatı basit bir operasyon olarak nitelendirilir. Karın gerdirme operasyonu hem erkek hem de kadın hastalar tarafından en çok tercih edilen estetik operasyonların başında gelir. Bu operasyonlar sayesinde sarkık ve gevşek deri görünümü ortadan kaldırılır, karın bölgesi düzleştirilir ve özellikle göbek deliğinin altında kalan kısımda bulunan çatlaklar yok edilir.

Karın Germe Ameliyatıyla Doğum Fazlalıklarınızdan Kurtulabilirsiniz

 

Her hamilelik karın bölgesinde deformasyona sebep olur. Haliyle göbek estetiği de bozulmuş olur. İkinci ve üçüncü doğumlardan sonra, ikiz gebeliklerde ve fazla kilo alınan hamilelik süreçlerinde deformasyon iyice artarak birey için büyük bir sorun haline gelir. Karın derisinde bollaşma, çatlama ve sarkma gibi durumlar gözlemlenmesi; kişiyi ideal vücut silüetinden ve fit görüntüsünden oldukça uzaklaştırır. Hamilelik ve fazla kilo alma gibi durumların dışında, ani ve fazla kilo verme durumu da karın bölgesinde benzer görsel problemlere yol açabilir. Karın germe ameliyatı da karın ve göbek bölgesinde oluşabilen görsel bozuklukları gidermenin en etkili yöntemlerinden biridir. Karın germe ameliyatı, kişinin karın bölgesindeki yağ ve deri fazlalığını almayı ve aynı zamanda zayıf karın kaslarının gerilerek güçlendirilmesini amaçlayan bir cerrahi işlemdir. İşlemin amacı göbek bölgenizin kusursuz ve sıkı bir görüntüye kavuşmasıdır.

 

Karın Gerdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır, Sonrasında İz Kalır Mı?

 

Karın germe ameliyatında uygulanacak olan teknik, derinin alınacağı bölge ve genel sağlık durumunuzla alakalı hususların hekiminiz tarafından detaylıca tetkik edilmesinden sonra belirlenir. Detaylı muayenenin yapılması ve radyolojik görüntülerin incelenmesinden sonra ameliyat süreci başlatılır. Ameliyat tarihinizden bir ay öncesinde sigara içmeyi bırakmanız tavsiye edilir ve ameliyat sonrası süreçte de en az iki hafta sigaradan uzak durmanız istenir. Operasyon genellikle 1.5 ile 4 saat aralığında tamamlanmış olur. Göbek ve karın bölgesinde ideal bir görüntü yakalamanızı sağlayan bu ameliyat kalıcı izler bırakır ancak bu izler iç çamaşırı içinde kalacak şekilde ayarlanır. Karın germe ameliyatı ya da teknik ismiyle abdominoplasti, aşırı iri göğüslerin küçültülmesi dışındaki estetik operasyonlarla birlikte yapılabilir.

 

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Geçer?

 

Hastalar, genellikle operasyondan 1-2 gün sonra taburcu edilir. Operasyon koşullarına bağlı olarak bu sürede değişiklikler gözlemlenebilir. Ameliyattan sonra hastanede kaldığınız süre boyunca doktor gözetiminde özel korsenizi kullanmaya başlar ve bu korseyi yaklaşık bir ay boyunca kullanmaya devam edersiniz. Özel korse, göbek bölgenizin istenilen forma ulaşmasına katkıda bulunarak cerrahi işlemin başarısını arttırmaya yardımcı olur. Ameliyatınızın bitiminden 3-4 saat sonra ayağa kalkabilir, bir yakınınızdan destek alarak yürümeye başlayabilirsiniz. Ameliyattan sonraki gün ise yardıma ihtiyaç duymadan yavaş yavaş yürüyebilmeniz beklenir. Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda, ameliyattan sonraki birkaç gün içerisinde duş alabilir, kendinizi iyi hissedip hissetmemenize bağlı olarak 7-10 hafta içerisinde iş hayatınıza geri dönebilirsiniz. Bu bilgiler, tam karın ameliyatı için fikir verme amaçlıdır. Örneğin mini karın germe ameliyatı sonrasında çok daha çabuk iyileşebilir ve 3-4 gün içerisinde günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz. Bir an önce iyileşebilmek için ameliyattan önce ve sonraki tüm süreçlerde doktorunuza danışmalı ve doktorunuzun sözünden çıkmamalısınız. Karın germe ameliyatı yeni bir hamilelik sürecine engel teşkil etmez ancak doğum sonrasında göbek bölgenizde çatlak ve sarkmalar tekrar görülebilir. Eğer siz de karın germe ameliyatıyla fit ve sıkı bir karın bölgesine sahip olmak istiyorsanız hemen Op. Dr. Alpaslan Topçu’dan randevu alabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here