Sağlıklı beslenmenin anahtarı, özenle yetiştirilen katkı maddesiz, organik ürünler, aynı zamanda doğallığın sunduğu tat ve koku ile birleşince damaklarda eşsiz bir lezzet şöleni yaşatıyor. Nostaljik bir tat olarak akıllarda yer eden ‘ekmek üstü salça’ ritüelinin yerini alan ezme çeşitleri günün her öğününe eşlik edebiliyor. Doğal yöntemlerle üretilen ve güneşte kurutularak sofraları mükemmel lezzetlerle buluşturan domatesli ezme en sağlıklı atıştırmalıklardan birisi…

Bu mükemmel lezzet, kahvaltıların ve eşsiz bir brunch keyfinin de mimarı… Tereyağlı kızarmış ekmek üzerine sürülen yemek öncesi atıştırmalık bruschetta ezme ile en güzel başlangıçlara eşsiz lezzetlerle ‘merhaba’ diyebilirsiniz. Ancak sağlığınız açısından kullandığınız ezmelerin doğal ve iyi tarım uygulamaları ile gerçekleştiğine emin olmalısınız. Sevdiklerinizle yaşadığınız mutlu anları lezzetiyle taçlandıran doğal domatesli ezmeleri bakliyatlar, pilav, salata ile de deneyebilirsiniz. Sandviçler, tostlar, krepler, atıştırmalıklar hazırlayabilir, damaklarda eşsiz tatlar bırakabilirsiniz. Neler yapabileceğinize gelin şöyle göz atalım…

 Bu Lezzeti Evde Yaptığınız Ekmekte Denemelisiniz! 

Tam buğday unu kullanarak ekşi maya ile evinizde mayaladığınız hamuru bu lezzetli domatesli ezme çeşidi ile buluşturarak hem sağlıklı hem de çok farklı tatlara imza atabilirsiniz. Gün içerisinde acıktığınızda pratik bir şekilde hazırladığınız tost ekmeğinin arasına sürdüğünüz domatesli ezme ile maksimum lezzeti damağınızda hissedebilirsiniz. Bruschetta Ezmenin zeytinli kapya biberli çeşidi ise yemek öncesi atıştırmalık tabağında mükemmel tatların en ayrıcalıklı eşlikçisi olacak.

Kreplerinize Mükemmel Bir Tat Katabilirsiniz 

Katkı maddesiz, doğal yöntemlerle elde edilen ürünlerden yapılan domatesli ezmeyi beş çaylarının en sevilen tatlarından kreple buluşturmak eşsiz bir lezzet deneyimi olacak… Damak tadınıza göre ilave edeceğiniz baharat, maydanoz, fesleğen gibi ürünlerle tamamlayacağınız enfes krepler unutulmazlar arasına girecek. Damaklarda şölen yaratacak sıcacık poğaçaları domates ve zeytin birlikteliğinin en lezzetli buluşmalarından Zeytinli Bruschetta Ezme ile buluşturabilirsiniz. İnce dilimlenmiş Ege zeytinlerinin kendine has kokusu ve lezzeti ile birleşen doğal domates halkaları ile lezzetli poğaçalar deneyebilirsiniz. 

Kahvaltılık Ezme Çeşitleri ile Tüm Günü Taçlandırabilirsiniz 

Kahvaltıdan akşam yemeklerine günün her öğünü tüketilebilecek domatesli ezme kahvaltı ve brunch zamanlarında ekmeğin en leziz tamamlayıcısı iken, öğle yemeklerinde ise lezzetli bir salataya dönüşebilir. Lezzete lezzet katan doğal ürünlerden yapılan domatesli ezmeye değişik tatlar ilave ederek farklı bir salata deneyebilirsiniz. Bunun için önce domates ve biberleri doğradıktan sonra sarımsak ve soğan ilavesiyle mutfak robotundan geçirmelisiniz. Hazırlanan malzemeye ince kıyılmış maydanoz ilave ederek homojen bir karışım elde etmelisiniz. Limon suyu, zeytinyağı, nane ve pul biber ekleyerek oluşturduğunuz bu domatesli ezme salatayı et yemekleri, ızgaralar ile servis edebilirsiniz.

 

Kuru Domates Ezmesi ile Lezzetli Tarifler 

Doğal ve katkısız olarak üretilen kuru domatesli ezmeyi bakliyat, pilav, fırın yemekleri ve salatalara dahil ederek, damakları domatesin sağlıklı ve doğal aroması ile buluşturabilirsiniz. Ezme çeşitleri ile farklı malzemeler ilave edilerek değişik lezzetler yaratmak sizin elinizin hünerinize kalmış… Kuru domates ezmesi ile yapacağınız kekikli pilav, etli yemeklerinizin yanına değişik bir lezzet katacak. Bunun için öncelikle pirinçleri yıkayıp ıslatın. Zeytinyağını ve bir parça tereyağını tencerede kızdırdıktan sonra küçük küçük doğranmış bir adet soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Tencereye iki yemek kaşığı kuru domatesli ezmeyi ilave ettikten sonra pirinçlerle birlikte 5 dakika daha çevirin. Kekik ve tuz ilave ederek et suyu ile birlikte pişirin.

Yemeklerinizi doğal tatlarla zenginleştirmek için Jr. Sous Chef’in özenle hazırlanan ürünleri ile eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Zeytin domates ve kapya biberli bruschetta ezmesi, kuru domatesli ezme ve taze domates ezmesi olarak farklı tatları bulabileceğiniz Jr. Sous Chef’in ürünleri, organik tarım uygulamaları ile hazırlandıktan sonra katkısız olarak sunulur. Farklı ezme çeşitlerini tüm öğünlerinizde deneyebilir, damaklarınızda adeta lezzet şöleni yaşatabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here