Bahçeler, işin stresinden ve kent yaşamının kalabalığından uzaklaşmak için keyifli bir moladır. Trendleri takip etme arzusu ile bir çok farklı dekorasyon fikrine ev sahipliği yapan bahçe tasarımları sayesinde ideal bahçenizi oluşturabilirsiniz. Bahçenizi daha işlevsel hale getiren bahçe mobilyaları; oturma grupları, masa takımları, köşe takımları ve çay seti takımları gibi birçok farklı alternatife sahiptir. Bahçe mobilyaları tercihinizi yapmadan önce, kişisel ihtiyaçlarınızı ve zevklerinizi belirleyerek seçim yaparsanız keyifle vakit geçirebileceğiniz birer dinlenme alanına sahip olabilirsiniz. Peki bahçe mobilyası tercihi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Huzura Kapı Açan Bahçe Mobilyaları Seçimi

En keyifli molalara eşlik eden bahçeler, doğru mobilya alternatifleri ile birleşerek adeta dergilerden çıkmışçasına bir masal dünyasını evimize getirir. Bu masal dünyasının kapısını aralamak için doğru bahçe mobilyaları seçimi oldukça önemlidir. Doğru bir seçim için;

  • Seçeceğiniz eşyaların bahçe alanına boyut olarak uygun olması oldukça önemlidir. Bahçenizde ne çok küçük ne de çok büyük duracak tasarımları tercih etmelisiniz.
  • Bulunduğunuz coğrafyanın iklim koşullarıyla uygun mobilyalar seçmek, daha uzun süre kullanım avantajı sağlayacaktır. Aşırı güneşli, yağmurlu ya da kuru havalar için tercih edilecek bahçe mobilyaları birbirinden farklıdır.
  • İçinde bulunduğunuz moda trendlerine göre değil, kaliteli ve uzun süre kullanabileceğiniz kişisel zevklerinize hitap eden modelleri tercih etmelisiniz. Unutmayın her trend sonsuza kadar sürmez.
  • Farklı fonksiyonlara sahip, işlevselliği yüksek mobilyaları tercih etmek, alandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
  • HyperFocal: 015

Modern ve Sofistike Bahçe Seti ile Zamansız Yolculuk

Modern bir bahçe dizaynı aynı zamanda minimal bir tasarım gerektirir. Daha az mobilya ve daha çok yeşil alan mottosuyla düzenlenen minimal bahçe tasarımları, doğadan ilham alan doğal ahşap renk ve materyaller ile birleşiyor. Hafif yapıları ile kolaylıkla yer değiştirme imkanına sahip olan tropikal okaliptus ağacından tasarlanan bahçe oturma grubu modelleri, sağlam malzemesi ile hem kış bahçelerinde hem de yaz bahçelerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir stile imza atar. 2 adet tekli koltuk, 1 adet üçlü koltuk ve 1 adet orta sehpadan oluşan setler, modern ve minimal tarzın en güzel örneklerini oluşturur.

Bahçenizde sıcak ve doğal bir his yaratmak istiyorsanız, bahçe oturma takımınızı farklı dekorasyon öğeleri ile de birleştirebilirsiniz. Beyaz ve ahşabın buluştuğu bu bahçe mobilyaları, bahçenin olmazsa olmazı rengarenk ve mis kokulu çiçekler ile ortama ferahlık katacaktır. Bahçenin bir köşesine kurabileceğiniz yeni nesil makrome bir salıncak keyfinize keyif katarken, rahat bir siesta alanı oluşturmanızı sağlar. Yaz bahçelerinde şezlong ve şemsiyelerle süsleyebileceğiniz bahçenize, bir tutam güneşlenme ve gölgeleme alanı da ekleyebilirsiniz. Bahçe mobilyalarınızı kış alanında kullanmak isterseniz ise bir şömine ile taçlandırabilir, odunları ise hasır bir sepete koyarak görsel bir şıklık yaratabilirsiniz.

Yaz bahçeleri için keyifli bir çay köşesi oluşturmak ister misiniz? Özellikle küçük bahçeler için oldukça uygun olan gri ve beyaz renklerdeki köşe bahçe seti modelleri, bahçenize nötr bir rengin asilliğini sunar. Bu l koltuk modellerinin yanında bahçenize ekleyeceğiniz birkaç detay ile yaşam alanlarınızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Çeşitli taşlardan yapacağınız patika ve bahçe yolları ile cennete açılan köşenize bir yol yapabilirsiniz. Bahçe duvarınızı ise kullanmadığınız şapka ve botlarınızı birer saksı gibi tasarlayarak duvara asabilir, yaşayan canlı bir forma kavuşturabilirsiniz.

Hem Gündüz Hem Gece Parlayan Bahçeler

Son yıllarda oldukça trend hale gelen bahçe aydınlatmalarını dilerseniz mini ampullerle, dilerseniz de güç kaynağını güneşten alan doğal aydınlatma sistemleri ile birleştirerek, hem gündüz hem gece parlayan bir alan yaratabilirsiniz. Bahçe masası ve bahçe sandalyesi seçimlerinizi düz renklerden, minderlerini ise doğayla uyumlu rengarenk modellerden seçebilirsiniz. Sandalyelerinizin arkasına bir tutam lavanta kurdelesi bağlayarak geleneksel bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Bahçe masanızın üzerine bahar renklerini barındıran ince, dantelli bir örtü ile bahçenizi küçük bir köy evine dönüştürebilirsiniz. Doğadan ilham alan, dayanıklı ve sağlam tasarımlarıyla bahçe mobilyası tercihinizi evini çok sevenlerin alışveriş adresi Koçtaş’tan yapabilir, yenilenmeye ve canlanmaya evinızın en güzel yerinden başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here